Dags att nyinreda?

Kanske har du nyss flyttat hemifrån eller kanske är du lite äldre och ska flytta i en annan bostad. Kanske är det så att du gärna vill inreda din lägenhet? Det är inte alltid det lättaste. Vilken färg ska det vara på väggarna, ska du ha gardiner, ska du sätta upp persienner, vilken typ av möbler vill du ha? Frågorna är oftast många i en sådan situation. Det kan i sådana tillfällen ibland vara en bra idé att ta hjälp av en professionell inredningsarkitekt. På så sätt slipper du ta ställning till en massa svåra frågor.

Den lätta lösningen eller budgetlösningen?
Det finns olika sätt att gå tillväga. Den lätta lösningen är som nämnt att ta hjälp av en inredningsarkitekt och du slipper hela krånglet med att själv tänka ut en massa lösningar. Du slipper dessutom att åka och köpa alla saker till ditt hem och hur skönt är inte det? Baksidan av medaljen är att det såklart inte är billigt att använda sig av en inredningsarkitekt. De tar oftast ut en ganska så häftig timlön. Det sägs att det dock varierar beroende på hur erfaren inredningsarkitekten är och också om denne håller till på landet eller inne i stan.

hamma

Budgetlösningen är att du allierar dig med familj och vänner och tänker över vad som kan passa in i din lägenhet. Kanske har du tur att du har en gammal moster som går väldigt mycket upp i inredning och som kanske vill hjälpa dig. Det finns flera personer än man kan tro som tycker att detta är ett väldigt spännande område. Då kan du bara ta med din bekant ut på IKEA eller Bauhaus och inhandla det som behövs för att fräscha upp ditt hem till en betydligt billigare slant än om du använder en inredningsarkitekt.

Vill du själv sätta ihop dina möbler?

Sen är det allt det med att sätta ihop möbler och hyllor mm. Det kan vara en utmaning men det är bara att träna och du blir förhoppningsvis bättre på det efter ett tag. Det kan till och med vara så att du tycker att det är kul att göra det. Ju bättre man blir på en sak desto roligare brukar det oftast bli.

Följer du ovanstående råd är du förhoppningsvis en bra bit på väg mot att få ett trevligt hem vare sig du vill ha det med en maskulin touch eller inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.