Detta bör man tänka på om man är intresserad av att sluta röka

Om du känner att det är dags att ge upp cigaretterna för gott så kan du vila tryggt i att du tar ett beslut som inte bara är bra för din kropp och hälsa, utan även för din plånbok. Samtidigt så är det långt ifrån enkelt att sluta röka och det krävs disciplin och hårt arbete för att lyckas över tid.

Men bara för att det är svårt så betyder detta inte att det är omöjligt. I den här texten kommer vi att dela med oss av några tips som är bra att tänka på eller till och med annamma för att göra sitt eget rökstopp lättare.

Testa på e-cigaretter

E-cigaretter är någonting som har funnits på marknaden under en tid nu men som har sett en fortsatt ökande popularitet bland människor som vill röra sig bort från cigaretter till ett bättre alternativ för ens hälsa. E-cigaretter kan vara ett bra sätt att sakta men säkert fasa ut traditionella cigaretter. Du kan läsa mer kring detta på https://vapify.se.

Men om du känner att du inte är redo för att köpa en större enhet så kan man börja med att testa på någon av de olika e-cigaretter som är ämnade för engångsbruk. På så sätt kan man se efter om detta är någonting som man kan tänka sig att fortsätta med utan att behöva köpa en större och dyrare vape.

Nikotintuggummin

Nikotintuggumin kan vara ett bra sätt att sakta men säkert börja trappa ner med sin rökning utan att behöva ge upp nikotin helt och hållet. Det finns gott om andra olika typer av nikotinsubstitut som man kan kan använda sig av och testa sig framåt med. Många upplever dock att tuggummin är det som fungerar bäst. Dessutom är det relativt diskret att tugga och är lättare att göra på jobbet eller i kollektivtrafiken jämfört med exempelvis en munspray.

Det är svårt att sluta röka

Detta kan verka som världens mest självklara konstaterande, men det är ändå värt att stanna vid och tänka lite extra kring. Att sluta röka är oerhört svårt och det är inte omöjligt att man kan behöva flera försök på sig innan man lyckas få det hela att fastna över tid.

Även om det kan kännas svårt i stunden så är det värt det i det långa loppet. Alla de hälsofördelar såsom renare hy, bättre lungkapacitet och kondition kombinerat med alla de pengar som man kan spara gör att det är värt att fortsätta försöka, även om man råkar trilla tillbaka både en och två gånger innan man lyckas få sina nya rutiner att fastna.

Erkänn för dig själv att det är svårt, men ta sedan upp utmaningen att lyckas med den. Du tävlar bara mot dig själv för din egen skull och du kommer garanterat att vara glad att du klarade av det när du väl har lyckats fimpa cigaretterna för gott. På Sluta röka-linjen så finns det mer stöd och tips att ta del av.

Leave a Reply

Your email address will not be published.