Tips för en bättre hy

Kvinnor älskar män med ren och fräsch hud. Tyvärr kämpar många män med olika typer av hudproblem. Många lider av svår acne. Andra har problem med torr och irriterad hud. Har du också problem med din hud? Här får du några bra tips som kan hjälpa dig att få en bättre och renare hud. 

Använd bättre produkter

Använd bättre produkter

Det allra enklaste sättet att få en bättre hy på är att använda sig av olika hudvårdsprodukter. Tyvärr duger inte vilka produkter som helst. Det finns många produkter på marknaden som inte fungerar alls. Vissa produkter är till och med skadliga för dig och din hud. Många billiga produkter innehåller starka kemikalier som kan göra dina hudproblem ännu värre än de redan är. Håll dig så långt borta från dessa som möjligt. Köp istället produkter som har testats och har blivit godkända för allergiker. Allergigodkända produkter innehåller färre kemikalier. De kemikalier som finns i dessa produkter är inte alls lika starka som i de andra alternativen.

Starka kemikalier finns inte bara i hudvårdsprodukter. De kan även finnas i diskmedel, tvättmedel, sköljmedel och tvål. Kolla efter allergivänliga märken som till exempel Neutral när du handlar. De är mer skonsamma mot din hud. Läs mer om det här.

Skippa skräpmaten

Om man vill slippa irriterande finnar och fet hud kan man behöva dra ner på skräpmaten lite. Den allra vanligaste orsaken till finnar och fet hy är just onyttig mat. Försök att äta mat med mindre fett och socker. Att äta pizza, dricka läsk och käka godis varje helg kan vara riktigt frestande, men det leder oftast till en sämre hy. Byt ut det onyttiga mot bättre mat istället.

 

Om du absolut måste äta snacks då och då kan du alltid äta grönsaker istället för chips och godis. Köp hellre bubbelvatten istället för sockerfyllda läskedrycker. Vissa byter ut läsken mot fruktjuice. Man ska dock komma ihåg att de flesta fruktjuicer innehåller minst lika mycket socker som vanlig läsk. Läs alltid innehållsförteckningen innan du äter eller dricker något, så vet du vad det är du får i dig.

Skippa skräpmaten

Låt din hud andas

Har du ofta på dig åtsittande och täta klädesplagg? Då ska du försöka sluta med det, eller i alla fall variera din klädsel lite mer. Låt din hud få andas ibland. Om du ofta har på dig flera täta lager av kläder kan huden få svårt att andas ordentligt. Se till att bära luftigare kläder då och då för att se till att din hud hålls fräsch. Om huden inte får andas ordentligt kan det leda till fler finnar eller andra irriterande hudproblem. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.