Här hittar du solen på resan

Visst känns det lite värre för varje vinter som går? De korta dagarna känns lite mer slitsamma. Att tvinga sig upp på morgonen är aningens hårdare och att komma hem från jobbet I beckmörker lite mer meningslöst för varje år som man blir äldre? Vintern frestar på och här I norden är det både vanligt med vinterdepressioner, förkylningar och bara känslan av att vara allmänt hängig under de kalla, mörka månaderna. Så vad kan man göra åt det? Gå i ide vore kanske att föredra tills solen åter kommer fram, men det är ju inte helt praktiskt om man har jobb och familj. Så då kan en lösning vara att ta sig till solen. Forskning har nämligen visar att solljus har en hel del hälsofördelar – om du exponeras i rimlig mängd såklart.

Solen ger dig kraft i både kropp och själ

En av orsakerna till att vi känner oss så trötta på vinterhalvåret är för att vi inte får nog med D-vitaminer. D-vitamin upptas främst I kroppen tack vare solljus I rätt mängder. Så om du inte vill proppa I dig massa vitaminpiller så är en liten injektion av solljus på semestern bästa lösningen! D-vitaminet hjälper till med ämnesomsättning i kroppen och har även visat sig ge skydd mot cancer och infertilitet. Forskning har även påvisat ett samband mellan solljus och mindre risk för benskörhet. Vårt skelett behöver kalcium för att bli starkt, något som kroppen tillgodogör just genom D-vitamin. Sol I lagom mängder är också bra för ditt psykiska välmående och kan råda bot på både trötthet och depressioner.

Här hittar du solen under årets första månader

När det gäller att jaga sol och värme så är det många som väljer att utnyttja sportlov och resten av februari för att resa till exempelvis Kanarieöarna, Egypten, Thailand, Dubai, Teneriffa, Florida, Marocko eller Kap Verde. Du kan hitta den där sista minuten resan idag, om du skyndar dig! Om du inte vill nöja dig med att ligga på en strand och lapa sol så är februari också den månad då de stora karnevalerna brukar hållas. Du känner naturligtvis till Karnevalen i Rio men du kanske inte visste att det också finns också härliga karnevaler i Venedig, New Orleans, Teneriffa för att bara nämna några. Travelmarket har både guider över spännande evenemang där du kan möta solen och billiga erbjudanden om hur du kommer dit!

Hitta solen i Egypten eller Marocko

För dig som vill ha tips om vad du kan göra på semestern så vill vi gärna rekommendera Egypten och Marocko. Båda är gamla kultursamhällen som både kan bjuda på förtrollande färger och dofter som blir minnen för livet. I Egypten får du inte missa att dyka med sfinxer i Alexandria. I vattnet utanför Pharos vid Alexandrias kust kan man nämligen simma bland sfinxer och kolossala statyer. Om du hellre vill hitta solen I Marocko så rekommenderar vi förstås Casablanca, den gamla stadsdelen känd från filmen med samma namn. Missa heller inte klipporna vid Dadès Gorge: fantastiska ockrafärgade stenar och klippformationer. De ger garanterat en känsla av harmoni.

Oavsett vad du letar efter så är en sak säker, att ta en resa mot solen vid den här tiden på året känns som det riktiga valet, både för själ och hälsa!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.