Hitta vintage och retro hifi

Sugen på en fantastiskt cool ljudanläggning? Go retro

Ok, så allt var inte bättre förr, men något som är helt garanterat är att det enorma hantverk som tidigare lades ned för att skapa elektronik, speciellt de dyrare apparaterna, inte längre görs idag.

Idag tillverkas allt på löpande band hos underleverantörers underleverantörer. De som gjort komponenterna hos din nya flådiga nya hi-fi har garanterat inte har en bra lön eller drägliga arbetsförhållanden, oavsett vad märket sen i sista ände heter. När en ljudanläggning fick kosta mer än de gjorde i dag så fanns det mer yrkesstolthet och längre tillverkningsperioder, vilket tydligt kan ses i kvaliteten ännu idag.

Om du är intresserad av att köpa högkvalitativ begagnad elektronik på nätet så finns det otroliga möjligheter. Tack vare att vintage och retro hifi byggts med så hög kvalitet att de billigt kan repareras och bli i lika gott skick som när de en gång producerades. Det finns en omtanke i produktion både ljudbild och hållbarhet under exempelvis 1900-talet, som vi kan dra nytta av även idag.

Och utseendet. Formerna var faktiskt bättre förr. Så om det är vintage, eller retro, som du vill inreda ditt hem med så ska du verkligen inte förstöra det med modern elektronik.

Oftast kan du få den där Vintage-känslan som du eftersträvar betydligt billigare begagnat än om du köper “retro-inspirerade” produkter. Du behöver heller inte vara orolig för att att inte kunna reparera den på nytt. Samhället håller på att ändras just för att vi i all större utsträckning vill bevara och inte slänga. Du finner redan idag mängder av möjligheter att reparera det du äger, och den marknaden kommer fortsätta att växa.

Tänk på miljön och få en cool retro HiFi

Det finns många sätt att gå från slit och släng mentaliteten till en mer hållbart samhälle. Om du väljer en retro hifi så har du redan där tagit ett steg i rätt riktning. Samtidigt får du fantastisk kvalitet för pengarna. Du får också något helt unikt som du med stolthet kan visa upp för vänner och bekanta.

Och du kan höra skillnaden!

När det gäller miljön så ska du komma ihåg att varje liten insats räknas. Om fler väljer att sluta slänga fungerade HiFi-produkter och lämnar in dem så att de kan justeras och säljas på nytt begagnat så slipper soptipparna att svämma över med dyra, miljöfarliga produkter. Samtidigt har du, när du köper din nästa Hi-fi begagnad, redan hjälpt till så att mindre skog avverkats, mindre mängd farliga ämnen från marken behövts ta upp och minskat koldioxidutsläppen!

Vi är alla eniga om att det är hög tid att vända utvecklingen i samhället, inte bara när det gäller HiFi. Alla i samhället bör ta tillvara alla de resurser som en gång använts och gå till nästa stadie i utvecklingen, förbi konsumtionssamhället och in i behållnings-samhället. Genom att istället utnyttja vad som redan har producerats så tär vi mindre på miljön (se ovan) och skapar högre välfärd.

Så vad väntar du på?  Ta chansen och spara pengar utan att behöva kompromissa om kvalitet när du köper vintage och retro hifi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.