Idéer på god och nyttig hämtmat man kan laga hemma

 För många svenskar så är den största vardagslyxen som finns att beställa hämtmat. Att inte behöva laga någonting samtidigt som det ofta är oerhört gott är en oerhört lockande kombination.

Samtidigt så är det allt annat än billigt med hämtmat. De stigande matpriserna har lett till att många restauranger också har behövt höja sina priser, någonting som leder till att det numera svider lite extra. I den här texten kommer vi därför ge några exempel på populär hämtmat som man kan laga hemma, någonting som inte bara blir billigare utan också ofta mycket nyttigare då det är upp till en själv att välja ingredienser.

Sushi – ett roligt projekt

Sushi har på bara några decenium gått från att vara någonting som enbart fanns på få restauranger i Stockholm till att vara en vanlig maträtt bland svenskarna. Idag kan man dessutom hitta ingredienser för att göra sushi i de flesta välsorterade matbutikerna runtom i landet.

Även om det inte är särskilt svårt få till god sushi så kan det ta ett tag innan man får in den rätta knycken för att kunna laga så god sushi som det bara går. Ett paket sushiris räcker dock långt och det kan vara den perfekta maten att laga hela familjen eller med vännerna en fredagskväll. Experimentera med olika kombination och smaker för att hitta det som passar just er allra bäst.

Testa på att göra egna hamburgare

Hamburgare har fått ett riktigt uppsving på senare år och idag så finns det en uppsjö av olika kedjor med premiumburgare att välja på. Även om det är en väldigt simpel maträtt så är det någonting som är 

En vanlig missuppfattning som finns med hamburgare är att de i sig är ohälsosamma. Så är inte fallet, utan det är tillbehören som ofta adderar onödigt många kalorier. Genom att exempelvis göra sina pommes frites i ugn istället för fritös och låter bli att ha på dressing kan man få sig ett relativt hälsosamt mål mat.

Bli din egen pizzabagare

Pizza är mångas absoluta favorit när det kommer till hämtmat. Även om det är svårt att slå en riktigt bra hämtpizza så kan man komma väldigt nära hemifrån. Här kan man välja att köpa färdiga pizzakit, någonting som gör att pizzan bara behöver förberedas i någon minut innan den är redo att åka in i ugnen. 

Om man vill ta det ett steg längre så kan man skaffa en pizzasten. Denna kostar några hundralappar men kan vara väl spenderade pengar om man tycker om att göra sin egen pizza hemma. En pizzasten gör att pizzan gräddas mycket jämnare och höjer verkligen smakupplevelsen ett antal snäpp. Då kan man även börja experimentera med egen pizzadeg i sin matlagning, någonting som kan vara väldigt roligt.

Thailändskt  är enkelt att laga

 Det absolut enklaste när det kommer till thailändska rätter är att testa på en god wok eller liknande. Genom att köpa ingredienserna och exempelvis lite wokgrönsaker så kan man snabbt laga relativt mycket mat genom att slänga ner det i en wokgryta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.