Känner du dig maskulin?

I dagens samhälle kan det vara svårt att leva upp till alla maskulina ideal. Vad betyder det egentligen att vara maskulin och vill du egentligen vara det till 100%? Det är nog frågor som många män ställer sig nuförtiden.

Maskulin=stark?

Behöver det verkligen vara så att det är nödvändigt att lyfta skrot flera gånger om veckan för att vara en ”riktig man”? Vem kan svara på det. Nu till dags är det kanske inte så viktigt att ha jättestora starka muskler som förr i tiden. Det är inte direkt att det är många tunga jaktbyten som ska släpas hem direkt. Vad som dock är viktigt är att hålla sig i form för att undgå belastningsskador vid för mycket sittande på en kontorsstol. Det är lätt att annars utveckla ont i nacke eller rygg om man inte tar hand om sin kropp. Därför ska du träna!

maskulin

Maskulin, betyder det att man inte får visa känslor?

Det kan vara svårt som man att visa känslor för så är många män uppfostrade. Försök dock att göra det för det är oftast bäst för dig själv i längden. Att gå runt med instängda känslor är verkligen inte sunt och kan göra att du faktiskt exploderar av ilska. Nej, det är bättre att diskutera sina känslor. Din partner kommer att tacka dig för det.

Det finns dock en del män, speciellt i storstäderna som blir bättre och bättre på att prata känslor.  Som du kanske har fått en idé om finns det alltså många olika sätt att vara maskulin på nu till dags. Det bästa är alltså att hitta sin egen väg, vad man trivs bäst med. Om du tycker att det är kul att påta dig rollen som den som lagar mat i hemmet, gör det! Tycker du att det är mindre kul att byta lampor på bilen eller att såga lister så finns det ingenting som säger att din partner inte kan göra det. En bra arbetsfördelning i hemmet är ofta att göra det som man tycker är roligast av hushållsuppgifterna så vitt möjligt. Varför byta däck på bilen som normalt anses som maskulint om du tycker det är jättetråkigt? Det finns det verkligen ingen orsak att göra om man inte vill. Bättre är att utgå ifrån personliga intressen istället.

Förhoppningsvis har du insett att det är bättre att följa sin egen väg än gammaldags normer om vad som är maskulint.

Leave a Reply

Your email address will not be published.