Kom i form och bygg muskler

De allra flesta killar drömmer om en vältränad och muskulös kropp. Tyvärr är det inte lika lätt för alla att nå detta mål. Vi har alla olika förutsättningar. Vi har olika gener och är byggda på olika sätt. Men det finns några saker som fungerar för de allra flesta. Här är ett par exempel på saker som kan hjälpa i stort sett vem som helst att komma i bättre form.

Hitta din träningsrutin

Ett bra tips är att göra sin träning till en rutin. Träna regelbundet och håll dig till din rutin. Om du håller dig till din rutin kommer du att kunna se resultat ganska fort. Det gäller bara att ha tålamod och inte fuska med sin träningsrutin. Börja gärna på en låg nivå, speciellt om du är otränad och inte är van att träna sedan tidigare. När du har hittat en bra rutin och börjar komma in i den kan du börja lägga till fler övningar eller aktiviteter. Hitta något som passar dig och din vardag.

tyngdlyftning

Variera din träning

Det är alltid bra att variera sin träning. Träna inte enbart en enda del av kroppen. Hela kroppen behöver jobba lite. Fokusera på en eller ett par kroppsdelar eller muskler under ett pass. Träna sedan något annat under nästa träningspass. När du har tränat en muskel eller en viss kroppsdel ska du låta den vila ett tag innan du tränar den igen. Därför är det bra att dela upp sina övningar under veckan. Du kan till exempel dela upp din träning så att du tränar benen under ett pass och tränar armarna under ett annat. Hur du delar upp det spelar inte så stor roll, bara du ser till att låta musklerna få en paus då och då.

Roligare träning med riktiga träningskläder

Träna inte i vilka kläder som helst. Det kan vara frestande att träna i luftiga mjukisbyxor och allt för stora t-shirts, men ofta är dessa bara i vägen för dig. Välj hellre något med bättre passform. Tights av märken som till exempel FUSION är riktigt sköna att ha på sig under träningen. Många tror att tights känns trånga och instängda, men så är det verkligen inte. Sporttights är anpassade för träning och kan därför andas på ett helt annat sätt än vanliga vardagskläder.
Det finns även olika typer av toppar och träningstees som fungerar på samma sätt. Var inte rädd för att skaffa lite mer åtsittande träningskläder.  Träningen blir verkligen mycket roligare och behagligare när du har riktiga träningskläder på dig.

Ät rätt mat

Om du vill bli mer uthållig och vill bygga mer muskelmassa är det viktigt med en bra kost. Utan bränsle kommer du inte speciellt långt med din träning. Ät en varierad kost, gärna med lite extra protein för musklernas skull. Vissa väljer att använda sig av olika typer av kosttillskott. Byt dock inte ut en riktig kost mot enbart kosttillskott. Ät riktig och varierad mat och komplettera eventuellt med något tillskott om det skulle behövas.

Undvik skräpmat och sötsaker så mycket du kan. Ju mer du drar ner på skräpet, desto snabbare kommer du att se resultat. Självklart ska du kunna unna dig något då och då, men var försiktig med denna typ av mat. Om viktminskning är din största prioritet bör du verkligen se upp med godis, läsk och skräpmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.