Marktegel – Det perfekta materialet att lägga på sin uteplats  

Har du tröttnat på din uteplats och känner att du är redo för någonting nytt? Då kan en lösning med marktegel vara perfekt för dig. Den händige kan enkelt och smidigt lära sig att lägga marktegel för att uppnå en uteplats med en modern och stryktålig look.  

Är du en av alla män som tycker om att göra förbättringar på ditt hus? Om det är fallet så kan vi garantera att du verkligen inte är ensam. Det är svårt att beskriva känslan av ett väl genomfört projekt som man själv har färdigställt från början till slut. Genom att lägga marktegel på dina utomhusytor kan du enkelt uppnå ett fantastiskt resultat som garanterat kommer höja på ögonbryn när du berättar för dina gäster att du la det själv. 

Vad är marktegel?  

Marktegel är precis som tegel som brukar användas till takplattor torkad lera som sedan har värmts upp i stora ugnar för att hårdna och formas. Marktegel tillverkas genom att ha en högre temperatur under bränningen för att materialet ska bli ännu hårdare och stryktåligare. Detta eftersom marktegel måste kunna tåla högre laster än tegel som används vid exempelvis takläggning.  

Marktegel kommer i en rad olika kulörer men det vanligaste att använda sig av är den klassiska röda färgen, eller en lite mer nedtonad gul nyans. 

Var kan man använda sig av marktegel?  

Marktegel är stryktåligt och lämpar sig till en lång rad olika användningsområden utomhus. På grund av utseendet är det vanligt på promenadvägar i städer och parkeringsplatser, men här är det egentligen bara fantasin som sätter gränser på var man kan använda sig av marktegel.  

För privat bruk finns det en lång rad olika användningsområden. Att lägga marktegel på sin uppfart skapar ett stilrent och modernt utseende och garanterar att ditt hus sticker ut bland mängden. På grund av sin stryktålighet lämpar sig utomhustegel utmärkt för uppfarter.  

Som vi tidigare nämnt så passar det sig även perfekt på en uteplats. Om du av någon anledning är förhindrad av att använda dig av en vanlig altan kan marktegel passa perfekt. De intressanta färgerna och unika utseendet gör att marktegel är populärt på privata uteplatser runtom i Sverige. Dessutom blir inte tegel lika halt som trä kan bli under vintermånaderna vilket minskar halkrisken om du vill trotsa kylan för att grilla någonting gott till middag.  

Vad är viktigt att tänka på?  

Det finns däremot några saker att hålla i åtanke. För att säkerställa ett gott resultat är det viktigt att följa anvisningarna som gäller vid läggning av marktegel då det lätt kan bli snett under installationsprocessen. Det är även viktigt att du köper ett marktegel som är anpassat för det du ska använda det till. Efter att du har läst på och bestämt dig för vad du ska använda är det bara att köra igång! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.