Så fixar du en maskulin inredningsstil

Känner du att det är dags för ny inredning i ditt hem? Vill du ge det en lite mer maskulin känsla? Här får du några bra tips på hur du kan ge ditt hem en mer maskulin och manlig stil som kommer att få ditt grabbgäng att bli riktigt avundsjuka.

Färgvalet är viktigt

För att verkligen lyckas få till den där manliga och maskulina känslan i hemmet är det viktigt att välja rätt färger. Svart i kombination med någon mörkare färg går alltid hem. Vinrött eller marinblått fungerar nästan alltid. Sedan kan man alltid leka lite med detaljer i till exempel guld eller silver för att ge det ett ännu mer kungligt uttryck. Mörka färger med mycket kontrast är överlag ganska maskulint, så försök att välja en kombination av dessa. Då kommer ditt hem att kännas mycket mer maskulint.

Maskulina möbler

Möbler med raka linjer och skarpa kanter bara skriker maskulinitet och manlighet. Ett snyggt och stilrent barskåp är nästan ett måste i ett grabbigt hem. Bjud inte ditt gäng på en drink från ett tråkigt eller slitet gammalt skåp. Se till att fixa ett ordentligt barskåp. Om du har plats för en lite bardisk och ett par barstolar är detta alltid trevligt. Det kan alltid vara kul med sin egna minibar där hemma. Då kan du leka bartender när du vill.

Läderklädsel, gärna i mörkt läder, är också att föredra om man vill få in lite mer maskulinitet i sin inredningsstil. In med en snygg skinnsoffa och ett par härliga skinnfåtöljer i vardagsrummet. Skaffa några skinnklädda köksstolar till köket. I dessa kan du och dina vänner diskutera allt från sportbilar till kryptohandel.

Man behöver såklart inte skaffa möbler med riktigt läder om man inte vill det. Läderimitation fungerar minst lika bra. De ger båda ungefär samma känsla och uttryck.

maskulin-inredning

Välj möbler som har samma färger och nyanser som resten av din inredning. Det får ditt hem att kännas lite mer organiserat och enhetligt. Ett maskulint hem behöver ju inte vara kaotiskt eller stökigt.

Dekor som osar av manlighet

När det kommer till att dekorera sitt maskulina hem finns det några saker som passar riktigt bra som dekor. Om du har några snygga pokaler kan du alltid pryda ditt hem med dessa. Ställ upp dem i ett snyggt vitrinskåp så att alla kan se dem.

 

Kanske har du en snygg jakttrofé eller en fisketrofé som du är stolt över? Häng upp den så att ingen som besöker ditt hem kan missa den. Samlar du på något häftigt som till exempel gamla vapen eller gamla bildelar från en svunnen tid? Låt även dessa få bli en del av din maskulina dekor.

Älskar du film eller musik? Har du gamla affischer liggandes någonstans? Då kan du rama in dem och hänga upp dem på väggen. Lite nostalgi är verkligen perfekt som dekor. Det kan starta många konversationer och väcka många minnen till liv.

Det finns mycket man kan göra för att få till ett mycket mer maskulint hem. Du har säkert något liggandes som skulle kunna användas som dekor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.