Få till en manligare stil i ditt hem

Är du en ung man som precis har flyttat hemifrån? Kanske är du en lite äldre singelman? Oavsett vilken typ av man du är, har du säkert känt att ditt hem saknar en lite mer manlig touch. Ibland vill man som man gärna visa fram sin macho och maskulina sida. Det kan man göra genom att inreda sitt hem med rätt typ av möbler och dekor. Här får du tips på hur du kan ge ditt hem en lite mer maskulin och manlig stil. 

Välj manliga material

Tänk på materialen

Om man vill ge sitt hem en manligare stil, är det viktigt att välja rätt material. Några av de allra manligaste materialen är metall, sten och trä av olika slag. Material som är obehandlade har en ännu manligare effekt, så om man kan gå efter dessa är det helt klart att föredra. Det finns inga material som osar mer testosteron än just dessa.

När det kommer till golv är sten och trä helt klart de manligaste valen. Sten passar även riktigt bra till väggar och bänkskivor. Metall kan användas i köket. Det finns många snygga och stilrena kök i metall. De passar väldigt bra i ett manligare hem. 

Manliga former och färger

Skarpa kanter är något som ofta förknippas med manlighet. Många modernare stilar är ganska manliga, så det kan vara värt att titta lite närmare på dem. Tänk på formerna och färgerna när du köper möbler och annan inredning till ditt hem. Om du till exempel ska köpa ett soffbord, bör du gå efter ett rejält bord med lite skarpare kanter. Köp soffbord på vidaxl.se. Där hittar du många olika soffbord i manliga stilar.

När det kommer till val av färger bör man helst hålla sig mörka och djupa färger. Vinrött, marinblått, militärgrönt och svart är några av de mest populära färgerna bland män. Om man vill kan man även slänga in lite ljusare färger som knallgult och vitt. Man behöver alltså inte enbart använda sig av mörka färger. Man kan alltid använda någon ljus färg som kontrast. Pastellfärger är något man bör undvika, i alla fall som grund. Pastellfärger kan ibland användas som kontrast, men de ger sällan en känsla av manlighet. 

Manliga former och färger

Dekor och smådetaljer

När man har valt ut sin grundstil kan man börja dekorera med passande inredningsdetaljer. Inred gärna med saker som har med dina intressen att göra. Om du tycker om att meka med bilar skulle du kunna dekorera med bilrelaterade saker. Man kan till exempel hänga upp snygga fäljar på väggen, eller rama in bilder av sina favoritbilar. Om man inte vill inreda med sina intressen som inspiration, kan man bara gå efter det man själv tycker är manligt. Du har säkert själv några saker som du tycker är extremt manliga. Använd dessa saker som inspiration när du letar efter små inredningsdetaljer. De små detaljerna är minst lika viktiga som de stora. Smådetaljerna är det som får resten av din stil att gå ihop till en enda enhetlig stil. Välj dina smådetaljer med noggrannhet, så kommer ditt hem att kännas riktigt manligt och maskulint. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.